REMAX Gayrimenkul danışmanı ne kadar kazanır?

Bilindiği gibi Türkiye’de gayrimenkul sektörü hiçbir zaman cazibesini yitirmeyecek, sürekli revaçta olan sektörlerin başında gelir. Genel olarak insanlar bu sektörü hızlı ve kolay para kazanabilecekleri ve hemen herkesin yapabileceği bir meslek olarak görürler. Ancak işin aslı öyle değildir. Her sektörde ve meslekte olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de, öncelikle piyasa hakkında bilgili ve mesleğinin gerektirdiği yetkinliklere sahip olmak gereklidir. Hangi meslekte olursa olsun, faaliyet göstereceğiniz sektör hakkında bilgi sahibiyseniz ve mesleğinizin gerektirdiği yetkinliklere sahipseniz, başarı sizin için tesadüf olmaz.


Gayrimenkul danışmanlığına olan yoğun talebin en önemli sebebi, kısa sürelerde, yüksek gelir elde etme beklentisidir. Bu sektörde gerçekten ciddi kazançlar elde edebileceğiniz bir gerçektir.  Bu konuda ilk akla gelen sorular; Gayrimenkul danışmanı nasıl para kazanır ? Gayrimenkul danışmanlığının kazancı ne kadardır ? Her gayrimenkul danışmanı kazanabilir mi ?


Gayrimenkul danışmanlığı, disiplinli ve özverili çalışmayı gerektiren bir iş olmakla beraber, aynı zamanda da keyifle yapabileceğiniz, yüksek gelir vadeden bir meslektir. Hizmet sektörünün olmazsa olmazı, hizmeti sunacağınız kişilere değer vermek, müşterilerinizi memnun edebilmek, müşterilerinizin ilerleyen zamanlarda da bir gayrimenkul danışmanına ihtiyaçları olduğunda, ilk olarak akıllarına gelen danışman olmayı başarabilmektir. Bunun yanı sıra kendi işinize de değer vermeli, kendinizi geliştirmek adına,  mesleğinize ve kendinize yatırımlar  yapmalısınız. Aksi takdirde, kısa vadeli veya tesadüfi, aldatıcı başarılarınız olabilir, ancak uzun vadede sistemli çalışan, başarılı, kendi adı marka olan gayrimenkul danışmanlarından biri olmanız çok mümkün olmaz. Eğer bu meslekte iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, sistemli ve düzenli çalışmalısınız. Gayrimenkul danışmanlığı kesinlikle çok çalışma işi değil, sistemli, disiplinli çalışma işidir. Bunu çok iyi başararak, astronomik gelirler elde eden gayrimenkul danışmanları olduğu kadar, başaramayan, kısa vadeli tesadüfi başarılar elde eden gayrimenkul danışmanları da vardır.


Yüksek hedefleri ve hayalleri olan bir gayrimenkul danışmanı olarak REMAX Premium ofisinde çalışmaya başlamak, başlangıç eğitimlerinizi tamamlamak, kendinizi sürekli geliştirerek, REMAX ve REMAX Premium çalışma sistemini disiplinli, sistemli bir şekilde uygulayarak, memnun müşteri kitlenizi sürekli geliştirmek, sizin hem kısa, hem de uzun vadede başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmanızı ve yüksek gelirler edinebilmenizi sağlar. Gayrimenkul danışmanlığı mesleğinde başarının anahtarı budur.


Şu an ülkemizde yerel  ve kurumsal olmak üzere, bir çok gayrimenkul danışmanlık firması mevcuttur. REMAX sistemi ise Türkiye’de 22 yıldır uygulanan ve başarısı kanıtlanmış, işleyen sistemiyle diğerlerinden ayrılır. Sektörün öncü kuruluşu REMAX, bünyesinde verdiği eğitimlerle, mevcut gayrimenkul danışmanları ve brokerlarını geliştirerek, sistemin uygulanmasını sağlamakta oldukça başarılıdır. Verilen eğitimler doğrultusunda çalışan REMAX’li bir gayrimenkul danışmanının geliri, sistemi doğru uygulayışı ve performansıyla doğru orantılı bir şekilde artmaktadır. Böyle bakıldığında, bir gayrimenkul danışmanı, yapılan yatırıma yada sermayeye ortak olmadığı halde, verdiği hizmet üzerinden bir gelir elde eder. Dolayısıyla satışını yada kiralanmasını sağladığı mülkün bedeline göre, kazancı değişmektedir.


Orta seviyede başarılı bir gayrimenkul danışmanı, ayda ortalama 1 satış, 2-3 kiralama işlemi yapabilmelidir. Bu seviyedeki bir gayrimenkul danışmanı, aylık ortalama  10.000tl – 30.000tl aralığında kazanç elde ederken, çok daha iyi, sistemli, disiplinli çalışan, geniş etki çevresi oluşturan gayrimenkul danışmanları bu rakamların çok üstünde gelirler elde ederler. Kendi  işinizi yapacağınız bu sektörde, ne kadar para kazanacağınız sorusunun cevabı, aslında sizin kendinizde saklı olup, tamamen sizin performansınıza bağlıdır. Performansınızı yükselttiğiniz ve başarılı olduğunuz sürece kazançta bir üst limit yoktur. 


REMAX bünyesinde faaliyet gösteren, yıllık 1 milyon TL’ nın üzerinde kazanç elde eden gayrimenkul danışmanları varken, başarılı olamayan gayrimenkul danışmanları öncelikle performanslarını sorgulamalı, neleri yanlış veya eksik yaptığını tespit ederek düzeltmeli ve performansını artırmalıdır. Hedefiniz ne kadar yüksek olursa, hedeflerinize ne kadar odaklanır, çalışırsanız, kazancınız o kadar yüksek olacaktır.